Godmorgon :)

Hejhej.. vaken tidigt, men min det är inte lätt att sova vidare när man har en pratkvarn bredvid sig haha =P Så nu sitter hon här i sängen och tjatar och mår så gott :)

Igår så mötte vi ju mamma och gick hem till henne, kändes så tomt att inte lilla Zita var där =( saknar henne, men försöker att inte tänka på det, och jag vill inte prata om det...
Vi åt kycklingsallad från kalasboden som pappa hade köpt innan han åkte till jobbet :) Mamma koka lite potatis till Savannah, mosade den, och så i med lite bröstmjölk (gott va?) och så skulle vi se vad hon tyckte om detta, hon har bara smakat på det en gång innan för över en vecka sedan och bara två små teskedar, sen har det bara vart gröt. Men nu var hon lite små hungrig med.. Men oj vad hon tyckte om det, åt såååå duktigt.. och hjälpte till själv, tog i skeden och förde den in i munnen (med hjälp av mig). Hon ville bara ha mer och mer.. Men magen måste vänja sig så hon fick inte allt för mycket. Men det var kul att se :)

jao.. Idag kommer mamma, mormor och morfar hit och vi ska packa ihop hela lägenheten, och det har jag då ingen lust med direkt.. jag orkar inte.. =( Men jag måste ju... men jag är inte helt frisk än, och då känns ju allt bara jobbigt som kräver att man anstränger sig... men men.. sen är det gjort, och dom är ju så snälla och hjälper mig, så det kommr nog att gå rätt fort och lätt :) Dom kommer vid tio, så jag får väl försöka sätta lite fart nu så jag är någorlunda redo när dom kommer haha =)

Hoppas ni får en bra dag :)

P&K

Min förlossningsberättelse

Min Förlossningsberättelse - Savannah född den 17/9-2010

Jag var beräknad till den 13september, en måndag..graviditeten hade vart helt okej, var ju fullt rörlig, visst lite ont ibland, lite trött.. men helt okej.. inga bristningar på magen (bröst o rumpa fick ta allt, dock bara bleka tunna som knappt syns alls, tur)...
Dagarna innan så gick jag o vänta, hoppades, men inget..måndagen kom och inget hände, var hos BM och hon kollade hur allt var.. jag var visst öppen 1,5cm, livmodertappen nästan utplånad o frammåtlutad.. jaha.. ingen bebis kom ändå...
Kändes jobbigt, gick en lång promenad med mamma.. nästa dag en promenad igen, ja varje dag, städa och gjorde allt...Den 16e åkte jag och R till skogen, gick ca 5km..åkte hem och jag lagade mat... Vi åt.. och när jag reste mig upp vid ca halv fem krampa det till längst ner i magen, inget jag tänkte mer på. Jag kollade på "unga mödrar" sen gick vi till affären och skulle köpa kattmat, fick då en kramp dit och en hem.. R ringde min syster som kom efter en stund för att han inte ville vara själv med mig..
Jag ringde mamma och förklarade o hon sa att jag skulle avvakta och se hur det blev o att hon skulle fråga sin kompis som jobba på förlossningen. hon ringde upp och jag fick prata med hennes vän. Chatarina, som sa att det lät som värkar det jag hade, men jag skulle se hur det blev. R ringde förlossningen och jag fick prata med en barnmorska där, hon sa att jag skulle återkomma om de blev värre.. klockan hade nu hunnit bli ca halv åtta.. R åkte o träna, jag o erica satt kvar hemma och prata..hade någon kramp lite då o då, men inget jätte alvarligt, tänkte att det var väl huvudet på barnet som åkte ner lite, kanske lite förvärkar.
Jag förvänta mig mer att värkarna skulle göra jätte ont, och vara så som sammandragningarna vart, att magen blir hård lixom, så jag trodde inte detta var värkar.
R kom tillbaka vid nio, då vart jag hungrig, Erica erbjöd sig göra mat, men jag klara de själv tyckte jag och gick ut till köket och gjorde rostade smörgåsar och oboy. Fick en kramp då med, lite starkare. Sen en till i vardagsrummer, jag stod o dansa haha.. sen åt jag, o fick en till.. Erica tyckte att vi skulle ringa förlossningen igen o fråga om de inte var värkar i alla fall, och de gjorde hon, jag fick prata och dom sa att jag skulle ta två alvedon och lägga mig i ett varmt bad.. det gjorde jag. Erica satt på toa-stolen och prata med mig, och jag fick kramper. Min syster klocka dom, och sa tillsist "emelie nu är det mindre än fem minuter mellan och dom varar mer än en minut, om detta inte är värkar vad är det då" jag tyckte det var jobbigt att ligga i ett halt badkar då man inte kunde trycka emot någonstans när de gjorde ont... Erica ringde förlossningen igen, jag fick prata och dom sa att vi kunde komma in så kunde dom kolla hur de verkade och jag kunde få något att sova på och att vi inte behövde skynda. R tog ut hundara och vi packa det sista. Erica gjorde en inbakad fläta i min lugg och vi disskuterade om jag skulle sminka mig, men kom fram till att det var kanske dumt om jag skulle svettas och maskaran skulle rinna haha. Sen ringde vi mamma, hon sa först att vi skulle höra av oss när vi visste hur det verka, men sen sa hon att hon åker med direkt så vi skulle hämta henne. Jag o R åker i en bil o mamma o erica i en. I bilen får jag lite kraftigare kramper, inte jätte farligt kan jag inte påstå, men dom kändes.
Parkerade på parkeringen o gick till förlossningen, mamma fråga om vi skulle ta hiss eller trappor, trappor tyckte jag, fick en kramp o trappan... kom in på förlossningen.. blev inskriven 23:40.

Väl inne fick jag lägga mig på sängen, erica och R följde med, mamma var i väntrummer. Jag fick band runt magen för att kolla de jag tyckte var kramper. Dom sa att det var värkar, dom gick ur rummet men kom fort tillbaka och sa att det var värkar som gick upp till 100 och dom kom tätt.. dom skulle kolla hur det såg ut "där nere" en BM kollade, hon sa sen att hon var osäker och ville att en kollega skulle kolla. Jag vart orolig o massa tankar kom, var något fel? var jag inte öppen något? osv... Kollegan kom, kollade o sen hörde jag som prata lite i stil med "jo visst e det så, ja det är det" sen sa dom, "du är öppen 8cm"... OJ! Jag fick direkt byta om till en rock, och sen fick jag lustgas.. hon fråga om jag funderat på bedövning, "ja ryggmärgsbedövning" sa jag då min smärttröskel är noll och jag ville ha det jag kunde få haha, hon sa då att det fanns två olika, sen sa hon att jag passerat den första, sen sa hon att om hon gav den andra så kunde de stanna upp, vilket jag inte ville så jag hoppa bedövning ändå...
Jag fick stå upp med armarna på sängen som dom höjde upp, och andas lustgas.. R o erica höll hela tiden koll på när värken kom genom maskinen....Efter 20min så kom dom tillbaka o jag fick lägga mig igen, dom kolla igen, öppen 9cm...

Jag blev av med banden runt magen, kunde känna värkarna ändå, och andades som jag skulle.. dom höjde lustgasen lite då o då...Dom sa att dom kunde se huvudet.. långt mörkt hår (är det mitt barn tänkte jag då, haha).. dom skulle sätta något på huvudet som mätte hjärtljuden, i samband med detta så gick vattnet och sen satte krystvärkarna igång... FY vad ont det gjorde, min syster tyckte de va hemskt och gick ut o mamma kom in, min syster kom in igen sen... mamma satta sig bredvid mig o höll mig i handen. R höll sig i bakgrunden hela tiden, har inget minne va honom under hela förlossningen. Jag vet att jag sa "mamma lämna mig inte" mamma hejja på, hon sa så mycket bra. en krystvärk var över. en till kom.. efter den sa jag bara "ta ut henne ta bara ut henne, jag klarar det inte, jag vill inte" jag vet att jag tänkte "hur kunde jag vara så dum, varför skulle jag ha barn, varför gjorde jag detta" Det brände, sved, kändes som jag skulle spricka åt alla håll... jag vet att jag tryckte en gång så sa BM "har du en krystvärk nu" jag sa ja.. hon fråga igen, o jag sa nej, det hade jag ju inte. Sen tog hon mitt huvud o sa rakt till mig att när jag känner att jag vill trycka o hon säger att jag inte ska det så ska jag inte de, det skedet kom aldrig, de kom en krystvärk till o då kom hon ut. En annan BM tryckte lite på min mage för att hjälpa till... råkade spraka sjuksköterskan i huvudet med då hon gick förbi, hon sa bara att hon visst råka gå för nära haha.. Ja så tre krystvärkar krävdes, det var inget in o ut här, utan det var ut, ut, ute... några sekunder tog det o sen hörde man mitt barn skrika, o hon lades på mitt bröst!

Då säger BM att de kommer en krystvärk till o då ska moderkakan ut, det kom direkt, jag vart sur för jag tyckte jag hade gjort mitt..men med lustgas så fick jag ut den med...haha, om det var någon lustgas i vet jag inte, men jag inbilla mig det i alla fall.. lustgasen var min bästa vän ;)
sen skulle dom kolla om jag hade spruskit osv...lite grann, tre stygn sydde dom.. det gjorde ont.. haha.. man tycker ju att efter krystvärkarna o ha fått ut ett barn ska inget göra ont, men det gjorde det!! 01:21 är Savannah född.. så det tog 1 timme o 40 minuter från inskrivningen!

Jag är jätte nöjde med mn förlossning, lyckades klara det med bara lustgas, bara tre krystvärkar, sprack bara jätte lite, Men det viktigaste, Savannah mådde jätte bra, var helt perfekt, 52cm och 3635gram.. =) En helt underbar liten tjej.. sen fick vi flytta till EVA (egenvårdsavdelningen) där vi stanna i 6dagar pga att det var lite svårt med amningen de första dagarna då hon var så trött, dom trodde att förlossningen hade gått för fort för henne så hon behövde återhämta sig.. men hon gick inte ner allt hon fick, hon fick gå ner 360g, men gick bara ner 240g, och tillsist så fungerade amningen toppen o hennes kurvor går fint uppåt =)

Är otroligt tacksam för att min mamma och syster fanns med under förlossningen. En del hade kanske tyckt det skulle kännas konstigt, men jag kunde slappna av, BM bad till och med om ursäkt för att hon sagt att mamma inte fått komma in först, för hon såg hur allt gick mycket bättre när hon satte sig bredvid mig. Hon visste precis vad hon skulle säga, och även min syster var underbar. Tackvare dom har jag en så otroligt positiv upplevelse av min förlossning, och sen att allt gick så fort och så bra gjorde det ju ännu bättre =)

De jag kan tänka på nu i eftehand som kunde vara lite tecken på att det var på gång var att jag gick på toa lite oftare, var mer hungrig, samt att jag mådde illa några dagar innan fram till samma dag...

Savannah är mitt första barn... och jag älskar henne över allt annat!!! Är sååååå lycklig över att ha fått henne i mitt liv <3 Den lyckligaste stunden i mitt liv var att få henne på mitt bröst och veta att jag blivit mamma till världens underbaraste lilla tjej <3


härligt med fredag =)

Savannah sover här bredvid mig.. vi är trötta idag :) Vi blev väckta halv åtta av att dom typ borra, såga och höll på i lägenheten över, men det kändes som i rummet.. borde vara förbjudet att hålla på så, speciellt så tidigt på morgonen! Ringde mamma och fråga om dom verkligen fick det, tydligen får man föra sånt oljud efter 7.. suck.. så det var bara att vakna, mysa med min glada dotter =) men vid nio så somnade vi om en timme :) Vaknade sen och så åt savannah gröt, åt jätte duktigt <3 myste och busa och sen somnade hon efter ett bra tag :) Så då vart det frukost för mig hihi =) Kunde se på våra bästa år idag =) ja, jag vet.. de är en kass evightesserie, men jag har följt den länge, och jag älskar den! haha.. ser nästan varje morgon om jag kan =)
 Idag ska jag, savannah och nova hem till mamma, ska möta henne vid halv tre, och ta en promenix hem till henne =)

Igår.. jag och savannah var på babyrytmik, oh vad kul det var =) det börja förra torsdagen efter juluppehållet, men då var vi sjuka, så premiären var igår.. Savannah tyckte det var kul som alltid =) jag märkte att hon vuxit så mycket, var me på ett helt annat sätt, och även låg på mage och titta och kämpa för o leka o ta sig fram :)
Efter det så kom pappa o hämta oss.. han var dålig, o tydligen syrran me.. stackars dom =( vi åkte till jysk, köpte min hylla som jag ska ha savannahs saker i, men bordet till vardagsrummet fanns inte hemma, så det är beställt och kommer om 1-2 veckor :) hoppas det kommer fort!! sen köpte vi även våg på maxi, en snygg lila =) köpte även blöjor där, trodde de skulle vara billiagre eftersom maxi är såpass stort, men nejdå.. typ 10kr dyrare, konstigt!
vi åkte även och handla lite på kvantum :)

Sen hem och så la jag o savannah oss i sängen, jag betalade första hyran för nya lägenheten JIPPI =)
sen ringde Åsa och så åkte jag med henne hem, hon skulle iväg och ge blod, så jag, och hennes kille niklas och barnen, savannah och moa, vart kvar. barnen busa, och hade faktiskt kul :) Sen kom Daniel o hämta mig o Savannah, så åkte vi och handla tacos =) hem till honom och så busa jag med savannah medan han fixade mat =) så åt vi, kika på tv osv :) Han gosa me lillan som tyckte det var super kul att få massa uppmärksamhet :) sen somnade hon i hans säng.. vi satt o tjata om typ allt o inget, sen vaknade savannah så då la vi oss alla i hans säng och mös med henne :) sen körde han hem oss. Hade jätte trevligt!!

Savannah försöker sitta själv, hon kan faktiskt sitta i några sekunder, det är alltid något =) Hon kämpar så duktigt! Hon visar tydligt vad hon vil, och hon tar allt hon kommer åt.. hon e så underbar.. älskar henne så mycket, är så lycklig över min lilla dotter, och jag kommer kämpa för henne föralltid <3 Jag känner aldirg att hon är jobbig, eller att det är jobbigt att vara mamma, njuter till fullo. Jag är ensamstående, men jag ser inte något jobbigt i det, visst var det sååå längesen som jag sov en hel natt, eller som jag gick på toa när jag var kissenödig, duscha när jag ville, åt när jag var hungrig, gjorde något när det passa mig. Men det stör mig inte det minsta faktiskt.. de timmar jag sover gör att jag orkar, hennes leende får mig att orka! Och jag har lärt mig att anpassa mitt liv efter henne, och gör saker när hon sover. Jag känner aldrig något behov av att vilja lämna bort henne, men sen tycker jag det är roligt när andra busar med henne osv :) Jag har låtit min mamma ha Savannah 3 gånger, detta är då hon är 4 månader, inget innan.. och vid dessa tillfällen har det vart för att jag o min bror var på bio, borta i ca 2timmar, hade då pumpat ut mat för att testa, och jag ville se att det gick bra att mamma passa henne, om det skulle hända mig något..sen när jag och pappa åkte till o från uddevalla för att hämta Savannahs nya vagn, va 40min. Och sen när jag var så sjuk så jag bara låg och skaka i sängen av feberfrossa och inte kunde röra mig.. Men annars så har jag henne, vill jag göra något anpassar jag det så hon kan följa med, och de jag umgås med vet att jag har henne, och tycker bara det är roligt att hon följer med :)
Ja så jag lider verkligen inte av att vara ensamstående, och jag tycker inte det är jobbigt, eller att det är synd om mig eller savannah, vi har de så bra :) det bäsa som hänt mig var att bli mamma till Savannah <3

Min snälla mormor o morfar ska idag köpa en ny bäddmadrass till min säng <3 den jag har är inte så fräsh längre, och jag känner att jag vill ha så mycket fräcsht och nytt när jag flyttar =) tvättar upp alla gardiner, dukar, allt sånt.. Denna flytt blir en nystart för mig o Savannah =)

Hon från försäkringskassan ringde idag med, och hon sa att hon kommer säga till R att dom kommer betala ut underhåll till mig oavsett vad han har för invändningar. I vissa fall kan ju nämligen den som ska betala ut underhåll få välja att betala de själv, och sen inte göra det så tar allt längre till. Men eftersom jag försklarat situationen, och att han bara ställer till med problem, så såg hon ingen mening med att ge han de alternativet. Så jag kommer få underhåll på ca 1200kr/mån från försäkringskassan, utan några problem nu, under hela Savannahs uppväxt, det känns bra att ha den säkerheten! Tur att försäkringskassan finns och kan göra så när det finns såna idioter som R, han har inte betalat en krono, och typ aldrig ens köpt något till Savannah.. men men.. Jag orkar inte lägga tid på han.. skönt bara att det löser sig med pengarna =)

ja hmm.. förövrigt har jag inte så mycket att säga.. jag vägde mig i tisdags, då vägde jag 50kg typ... på inskriviningen på mödravården så vägde jag 52kg.. så jag har i alla fall verkligen gått ner alla graviditets kilon, och lite mer.. fast jag gick ju ner allt typ direkt.. men nu tror jag inte att jag ska gå ner mer haha.. hoppas i alla fall kunna stanna på 50 kg :)

nej nu ska jag grejja här inför att gå :) Ha en bra dag <3

shopping och babysim =)

ja strax efter nio vaknade vi idag=) fick sitta i telefon och tjata med folk så att jag nu får underhåll utbetelat innan beslutet är klart hos försäkringskassan.. skönt det =)
Lisa dök upp här, och så höll hon oss sällskap medan Savannah åt sin smakportion med gröt =) Sen åkte vi till överby, Savannah fick en ny tunika, och ett hårband =) vi åt även lite =) sen åkte vi till trollhättan, jag köpte en rosa pulver-blandare till mamma då hon dricker pulver just nu för hon vill bli av med några kilon, starkt jobbar mamma <3
sen så la jag o savannahs oss i sängen en stund, syrran kom och så låg vi i sängen o tjata och busa tills det var dags att åka på babysim =) Savannah tyckte det var sååå kul, ett stort leende nästan hela tiden =) och idag fick hon prova att dyka, vilket hon tyckte var rätt okej men lite läskigt.. mammas duktiga tjej. Sen hade jag o syrran en bra plan, så allt gick smidigt och sen vart det en liten matstund för savannah innan hon stenslockna i sängen haha.. =)
Jag åt lite o sen gick jag o la mig med henne med.. nu kollar jag lite på filmen på kanal 11, "hur man blir av med en kille på 10 dagar"..  det är rätt lustigt, hur blir man av med en kille?? R skrev ju givetvis sms idag igen, suck, han som skulle radera mitt nummer.. ja svarade inte.. är ganska så väldigt tröttsamt.. tur att man får sms av Daniel ibland, då blir man på bättre humör :) dem smsen är ju roligare att läsa!! alla sms är roligare än från han.!

oh vad jag skulle vilja åka och bara shoppa kläder till mig.. finns så mycket fint.. men på något konstigt vis så ser jag inte mig själv som en prioritering, jag ser savannah som prio 1, och hemmet prio 2... och sen är pengarna borta, tyvärr =( men men.. efter flytten är klar och jag har köpt det jag behöver till lägenheten så kanske jag kan försöka unna mig något nytt till mig med =P Ett par snygga skor nu till våren får det bli i alla fall :) om jag nu vet vad jag vill ha, hitta ett par på skopunkten som var rätt okej, men helst vill jag ha ett par reebok skor, älskar dom skorna =) så ja ska kolla om jag hittar några (efter jag har flyttat osv)... Har ju det mesta till lägenheten dock, men lite små saker behövs, samt att jag ska förstora lite kort på skruttis, och rama in osv =) älskar fotografier..
Är lite klyven hur jag ska göra med alla kort på hundarna, eftersom Ganja o Gucci inte bor hemma så känns de väldigt jobbigt att se kort på dom, saknar dom så sjukt mycket, men samtidigt vet ja inte om ja vill lägga dom i en låda.. urs.. hur ska jag göra?
Har i alla fall en väldigt stark känsla av att det kommer bli såååå underbart i nya lägenheten =) en ny start för mig o savannah i vårat underbara liv <3

Men nu ska jag strax sova. Imorgon är det babyrytmik, det är kul, jag och savannah var där första gången när hon bara vart knappt 4veckor =) har inte missat mer än 1-2 gånger sen dess =) och nu drar det igång sen juluppehållet (börja förra torsdagen, men då var vi ju tyvärr sjuka) så det ska bli kul att gå dit, sjunga och dansa med min prinsessa =) sen bär det av till jysk med pappa då och köpa vardagsrums bord, och en bokhylla som jag ska ha backar med savannahs saker i, samt hennes dop presenter, lite kort osv i=) det kommer bli super bra =)
ska försöka träffa mamma med, o lämna hennes present hihi =)

ha det bra nu.. kramis

en vecka kvar...

ja nu är det bara en vecka kvar till flytten.. om en vecka vid samma tid som idag så bor jag o savannah inte kvar här.. då har vi flyttat till vårat nya hem, en nystart i vårat nya liv :)
På torsdag så ska pappa följa med oss o köpa nytt bord till vardagsrummet, samt en hylla till savannah :) oh det känns så bra det här med att flytta =)

Fick dock inte så bra besked i morse, först så har inte min ansökan till försäkringskassan enligt underhåll kommit in, och jag får inte de pengarna från annat håll, detta innebär att jag fick in till stan o lämna in en ny blankett, och handläggningstiden är ca 8 veckor, vilket innebär att jag lever utan dessa pengar i typ 2månader.. inte roligt!!!
sen eftersom jag ska flytta så höjs hyran med 4-500kr, vilket soc nu inte tänker betala, så det får jag lägga ut ur egen ficka, visst absolut värt de bara vi får flyttat.. men inte kul =( suck.. men men.. det är bara pengar...

Jag o savannah börjar att bli friska.. men inte helt okej än.. hoppas vi är det imorgon för då är det ju babysim :)

Heidi har hämtat Ganja ifrån R.. det känns skönt att hon inte är kvar där, att han inte kan använda henne mot mig.. och precis som jag trott hela tiden så var det ju inte så att han lämnade henne (han satt kvar i bilen feg som han är), och en tjej lämnade henne, och varför tror ni detta? förmodligen för att försöka göra mig svartsjuk.. suck.. jaja.. han får väl försöka.. sen fick jag ett sms att jag ska radera hans nummer o han mitt, och vi inte ska ha någon som helst kontakt mer.. så det säger jag ju inte nej till.. skönt.. tveksam om han håller de, litar inte på mycket han säger, inget har ju hittills varit sanning.. men men.. detta lägger jag bakom mig nu.. nu glömmer jag honom.. fokuserar frammåt och njuter av livet :)

Igår kväll ringde Danne, vi tjata i nästan 2timmar, och bestämmde att vi får ta en tacos kväll här en dag, det blir ju trevligt =)

Idag har jag vart hos min mormor o morfar, jätte trevligt, Savannah trivdes så bra, fick massa uppmärksamhet, och var glad precis hela tiden :) Sen på kvällen blev det ett besök hos mamma med :) Savannah busa järnet där med såklart haha.. och det tog inte många minuter innan hon somnade när jag la henne i sängen.. och nu snarkar hon här bredvid mig haha =P

Nova ligger i sin korg i köket, hon älskar sin korg :) Jag saknar Ganja mycket, min fina hund, min underbara vän, men hon har blivit så tokig vad det gäller katter, och har jag då vagnen i en hand o henne i den andra så har jag inte en chans =( och därför kan jag inte ha henne hemma som det är.. detta gör så ont i mig.. men jag hoppas att jag snart får träffa henne :)

förövrigt så åt Savannah jätte bra sin smakportion med gröt idag :) fjärde dagen idag hon får det, och det går bättre och bättre :) min duktiga tjej <3

Ne.. nu ska jag kolla på tv en sväng.. och sen försöka komma i säng i tid idag haha =)
kram kram

så mycket tårar ='(

Morgonen var den värsta i mitt liv... Savannah vaknade glad som vanligt, och det gav ju lite styrka att orka.. erica ringde, sa inget, hörde att hon grät, jag grät, vi sa några ord, mest grät vi.. sen la vi på.. pappa och elias kom o hämtade mig o savannah, zita låg i elias knä och så åkte vi till veterinären.. jag önskade så att zita hade svarat på medicinen, att hon hade återhämtat sig, att hon inte gnällde, men fakta var att livsstandarden för henne inte vad den samma.. vi kom till veterinären på morgonen vid tio.. pappa skrev på ett papper, sen gick vi till bilen, jag sa att zita skulle få vara i bilen.. ja hon älskade bilen, det har hon alltid gjort.. hon älskade att åka bil, när hon var valp åkte vi med henne och så fick hon massa hundgodis, och det sitter i, så bilden är en favorit plats.. vi kunde säga "ska vi gå till bilen" så sprang hon till garaget.. :) Vi satt i bilden.. sen i slutet fick vi gå in i ett annat rum.. vi grät.. jag ser sällan min pappa gråta, han grät när Evelina dog.. han grät idag.. han höll om zita, han fanns där.. och elias grät, när jag flytta så tog han över de största ansvaret för zita, och jag grät.. alla fina minnen snurra... hur ska ett liv utan zita se ut? min lilla vän jag fick när jag var 11 år.. jag minns så väl... jag ville så gärna ha en hund, det var min högsta önskan. jag passa hundar, gick ut med hundar.. jag tjata i tjata.. tillsist så sa mamma att vi kanske kunde köpa en hund av den blandningen (shitzu-youkishirterrier), men han som hade valparna sa att det var 4hanar, vi skulle ha en tik..jag blev så ledsen. men kvällen innan dom var leveransklara ringde han o sa att de visst var 2 tikar.. pappa åkte dit, jag hoppades o önska att han skulle ha med sig en valp.. mamma försökte att inte bygga upp mitt hopp för mycket.. när jag sedan hörde dörren öppnas o pappa kom, o jag i hans famn såg en svart liten valp inlindad i en stor vit filt så grät jag, o grät.. jag var så glad... en av de lyckligaste dagarna i mitt liv.. den lyckan, den glädje, ord kan inte beskriva... Vi hade pratat den del om namn, o kom fram till Lina, men när hon kom sa pappa att hennes mamma heter rosita, och hon kunde heta zita, vilket vi gilla :) Hon var så liten i september när hon kom så hon blåste omkull i vinden hihi :)
 Hon skulle absolut sova i sin korg, men jag ville ha henne hos mig, med mycket tjat fick jag ha henne tills mamma skulle lägga sig, då skulle hon hämta henne, men jag gömde henne under täcket, och tillsist gav mamma upp.. så hon fick sova i min säng :) Om zita är rädd, orolig eller så, så vill hon alltid till mitt, vårt, rum, där var hon trygg...
 Jag och zita gjorde så mycket kul, vi var på läger ihop :) jag lärde henne konster, men jag kunde inte höger eller vänster så bra, så hon lärde sig tacka med vänster tass istället haha :) Hon älskade gurka.. och att vara ute i sommarstugan och sitta på trappan :) Hon var en hund fylld av kärlek o glädja...
 Vart finns hon nu när jag önska hon kunde slicka bort mina tårar??
När hon somnat in, så grät vi alla.. ett hål i hjärtat, ett tomrum ingen kan fylla... jag klarade inte av att gå ifrån henne, jag bara satt där... jag ville inte lämna henne.. men jag visste att hon fanns kvar inom mig.. tillsist var jag tvungen att gå.. vi grät.. det gjorde så ont..

Efter detta så spendera jag dagen i sängen, och på kvällen kom mamma hit...
så många tårar, en sån smärta..hur ska jag kunna leva ett liv utan min bästa vän? Varför är livet så orättvist? Varför ska man behöva säga farväl till sin bästa vän? varför??
Önskar att hon fanns kvar.. men jag vet att idag var sista gången jag träffade henne, i detta liv.. nu ses vi inte försen på andra sida..
Den enda som gör att det känns lättare är att jag vet att hon är med Evelina nu... nu väntar dom tillsamans på att vi andra ska komma till dom... och jag vet att dom finns med oss...

Men det är så overkligt... vill inte att det ska vara sant.. vill inte att zita ska vara borta..

Jag älskar dig lilla underbara Zita.. jag kommer aldrig glömma dig, jag kommer alltid saknat dig!!!
den 9 juli hade du blivit 13 år.. du var och kommer alltid vara min allra bästa vän <3


min tur =(

Då har man legat sjuk idag då..typiskt! Savannah vart sjuk i måndags, men blivit jätte mycket bättre, fast hon har hosta och är hes, stackars liten =( så då passa det väl bra att jag blev sjuk, eller inte =(
Mamma kom hit imorse :)
Savannah fick smakportion av gröt, mild havregrötm det var väl inte någon höjdare, men hon kommer nog gilla det, hon tyckte det var kul att leka med skeden i alla fall :)
Sen packa jag o mamma massa, inte mycket kvar nu :) sen vart jag så dålig så jag fick lägga mig. hade pumpat ut mat till Savannah från när hon var dålig och åt sämre, så mamma tog med sig Savannah hem och jag vilade..
det känns jätte konstigt att vara ensam hemma, har inte vart det sen Savannah föddes, men det var bra att få vila lite.. känner mig lite piggare, men långt ifrån bra..
Nu är mamma och Savannah påväg hem i alla fall, saknar min lilla tjej <3

Min hund, Zita, som fick bo kvar hos mamma o pappa när ja flytta är 13 år, och hon har tyvärr blivit sjuk, jag hoppas att hon piggnar till, det ligger som en klump i magen. Jag vill inte säga hejdå till min bästa vän under så många år... mina tankar finns hos henne idag <3 Krya på dig älskade lilla du <3

Nej nu ska jag vila de sista innan mamma o Savannah kommer, sen blir det lite mys med Savannah innan hon ska sova :)
Hoppas morgondagen erbjuder friskhet!!!!

Fredag!

Just nu ligger jag i sängen o kikar på den nya kanale, tv11.. helt okej kanal :) Bredvid mig har jag min underbara dotter.. hon sover här bredvid mig =)
 Idag hade vi en mys morgon, gick sedan en lång promenad med en tjej som heter Jessica, hos henne ska förmodligen an av mina hundar få bo, känns bra att hon ska bo där, men jobbigt att hon inte kommer bo hos mig! Det var en jätte härlig promenad :) men det blev lite kallt på  slutet...
När vi kommit in la vi oss i sängen och vilade, Savannah somnade :) Sen kom Daniel och hämta oss, och så tog vi en sväng på överby. Köpte 3 dreggellappar och 2 byxor till lillan :) Daniel bjöd på mat på briggen, super gott =) Men vi tappa tiden och dom hann stänga innan vi kom iväg haha.. :) Hem och bädda ner oss i sängen!

Imorgon ska jag tvätta och packa tror jag, mamma kommer hit en sväng.. det är alltid kul =)

Ha de bäst nu!

Hej och välkommna till min nya blogg

Ja då har jag en ny blogg igen, ska försöka hålla fast vid denna nu, och försöka uppdatera den :)
Designen är gjort av Angelica, hon är grym, hennes blogg är: www.allitidgela.blogg.se)
Den ska dock ändras lite när hon får lite tid över, hon är småbarns mamma hon med, och det innebär ju att man inte riktigt kan bestämma själv över sin tid, men det kommer :)

Kanske ska börja med att berätta lite kort om mig, och mitt liv.. ni som känner mig vet ju vem jag är, men för er som inte känner mig...

Jag heter Emelie, och är 23år, fyller 24år i oktober. Jag bor i staden "lilla-paris".. ja eller också känd som Vänersborg. Jag är uppvuxen här, men flyttade från mina föräldrar tidigt, vilket jag på en del sätt ångrar, ja det finns ju positiva och negativa saker med detta.. hade jag inte gjort det hade jag antagligen sluppit väldigt mycket negativt i mitt liv, men genom att jag gjorde det, upplevde allt detta negativa så har det lett till den jag är idag, och det liv jag lever, som jag faktiskt är nöjd med :)
Jag har flyttat runt en del, folk har kommit och gått ur mitt liv väldigt mycket, och få saker har varit långvariga.. jag hade svårt att hitta mig själv, och ett tag såg det riktigt illa ut.. MEN jag lyckades faktiskt ta mig själv i kragen, men mycket stöd från min underbara familj.. och nu sitter jag här, lyckligare än någonsin :) Och för varje dag som går så tar jag ett steg frammåt!!

Jag kommer från en sån där kärnfamilj, mamma och pappa, en yngre syster och en yngre bror, har även en lilla syster som är en ängel bland molnen. Jag har även en mormor o morfar som står mig när. Jag känner mig lyckligt lottad som har så många underbara människor i mitt liv.. jag är uppvuxen i hus, och levde ett normalt liv. Känner inte att jag saknar något ifrån min barndom, utan kan se tillbaka på den som att den var underbar, och har så många fina minnen :)

Jag har även haft en hel del djur under mina år, tyvärr har dom fått nya hem under årens gång, och jag kan väl erkänna att jag inte är så stolt över detta, men jag löste det på bästa sätt :) Men just nu bor min hund Nova här, och hon är en amstaff/pitbull på 6år i maj, den absolut bästa hunden som finns <3 Men saknar givetvis mina andra underbara vänner..

Ja och så till höjdpunkten av mitt liv.. den 17 september 2010 kom min underbara dotter till världen.. klockan 01.20.. en fredag! Fort kom hon ut till mig, då hade jag väntat på min prinsessa.. ett mirakel på 3635g och 51cm tittade ut... Lilla Savannah <3 Och den dagen jag blev mamma så böjade mitt liv.. allt som hänt innan dess känns som i ett annat liv, med en annan människa.. detta är jag, mamma till en underbar dotter.
Genom Savannah fann jag mig själv, och hon är min ledstjärna i livet. Hon får mig att vilja kämpa, jag har haft svårt att kämpa för mig själv, men nu kämpar jag för oss, för att vi ska få det bra, för att Savannah ska få det bra :) Hon är mitt allt, och jag känner mig så lycklig att just jag fick äran att bli hennes mamma!! Savannah är drygt 4 månader nu, tiden har rusat iväg, och hon är en underbar liten person. Alltid glad, vaknar med ett stort leende, utvecklas perfekt.. och är en otroligt harmonisk tjej. Hon är även enveten, precis som jag, haha! Vi har mycket roligt ihop, och vi njuter av livet :) Vi hittar på roliga saker på dagarna, och vi har utvecklas ihop och är en perfekt liten familj <3 Savannah älskar att göra saker, att tex gå på babyrytmik, åka till överby och shoppa, leka med andra barn är alltid uppskattat. Har även vart på babysim då min syster Erica följde med, vilket hon också älskade. Hon tycker mycket om min bror Elias med, och älskar sin mormor o morfar, och att hälsa på där är en höjdpunkt, då får hon så mycket uppmärksamhet :) Savannah tycker även om när man sjunger och dansar med henne, samt att bara mysa <3 Hon är verkligen helt enkelt bäst!!!
(min förlossningsberättelse kan jag ta i ett annat inlägg)

Snart så flyttar jag och Savannah till våran nya lägenhet på Onsjö, en tvåa på nedreplan med egen ingång, uteplats och massa annat bra :) Jag har investerat i nya möbler och ser fram emot att göra vårat hem riktigt mysigt :) Området är ett mysigt barnområde, och jag tror verkligen att vi kommer trivas där! Mina föräldrar och morföräldrar bor i närheten så det är skönt att komma nära familjen :)
Så här packas det förfullt, eller nej nu ljög jag, jag är rätt lat.. men jag har påbörjat det, tackvara min mamma som är lite mer driftig än jag haha.. och sen sålde jag nästan alla möbler i vardagsrummet, så det blir lättare att flytta när det inte är så mycket :)

Ja, vad finns det mer att berätta.. familjen är väldigt viktig för mig, och jag träffar dom så ofta jag kan. Även mina vänner är otroligt viktiga, dem som har en stor plats i mitt liv är Lisa, Mariette och Åsa (och hennes dotter Moa).. dessa vänner träffar jag så ofta som jag kan, Savannah tycker så mycket om dom med :) Sen har jag andra vänner som jag önskar jag träffade oftare, men pga avstånd så blir det tyvärr mer sällan =( Men dom finns i mitt liv ändå!!

Detta är det mesta om mig..
kan väl dra lite snabbt om varför jag är ensamstående med om någon undrar detta, träffade av en slump en kille när jag mådde skit, blev oplanerat gravid (men så lycklig), gav honom en chans, som blev miljoner chanser, och ingen gång av alla chanser blev det bättre, och ingen gång av alla ursäkter, förlåt, och "jag ska ändra mig" blev sanna.. detta visade sig vara en kille med väldigt stora personliga problem, som gör det omöjligt att leva med, och som gör det omöjligt för honom att fungera i livet som en normal människa. Han gjorde mig mycket illa på många sätt, och även Savannah, och sen drog han.. han insåg nog själv att han inte kunde ha ett normalt liv, eller tillföra något bra i vårat liv, och det är skönt, det ger mig och Savannah en chans att bli lyckliga på riktigt. Det känns otroligt bra. Jag är tacksam att han valde att försvinna och inte fortsätta bråka, och jag hoppas att han för min och Savannahs skull håller sig borta så det inte behöver bli bråk och andra otrevliga saker. Ja, så jag och min dotter är en egen liten familj, men otroligt lyckliga för det :)

Ja... så jag är en ung, ensamstående, lycklig småbarns mamma :)
Livet blir inte alltid som man tänkt sig, men det kan bli otroligt mycket bättre.. och min dotter ger mig alltid ny energi att sträva frammåt :)

Är det något ni tycker jag glömt, eller frågor.. så kommentera, så kommer det i nästa inlägg :)
Nu ska jag ducsha ur min hårfärg, passar på att färga min utväxt nu när Savannah sover =) Imorgon får vi se vad dagen har att erbjuda.. Savannah har vart lite dålig de senaste dagarna, feber, hosta osv.. nu är hon hes, stackars lite =( och när man är sjuk får man givetvis sova i mammas säng :) Annars är hon jätte duktig med att sova i sin säng, nattning är sällan ett problem :)
Är Savannah frisk imorgon så kommer vi nog att hitta på något kul då vi ju vart hemma väldigt mycket de senaste dagarna.. Men det återstår att se, jag hoppas på det bästa :)

Ha en bra kväll.. så hoppas jag att ni kommer fortstätta läsa min blogg, om mitt och Savannahs liv!